Jautājums: Manai baltajai žurciņai ir paradījušās krevelītes. Viņa visu laiku noplēš sev spalviņu un traumē ādiņu. Domājam, varbūt viņai kaut kas trūkst, pārsvarā viņa nokasa pie austiņām, ļoti izteikti zem zoda, galvas rajonā, uz kakla, nokasa visu spalvu.

Varbūt viņai trūkst vitamīni, bet es viņai pērku gan vitamīnus, gan to graužamo kalciju, dodu speciālu barību un dārzeņus, kā arī ābolus (bet ne pirktos). Mēģināju nedot vitamīnus, vai arī nedot lieku barību, tas nelīdz. Draudzene, kas mācās veterinārārstos, teica, ka varbūt viņai ir jutīga āda, piemēram, pret sviedriem, tāpēc esmu viņu mēģinājusi skalot ar ūdeni, kad spalva kļūst ķepīga, dažkārt likās, ka palīdz. Būrīti tīru regulāri, ļauju arī paskraidīt pa istabu, paspēlējos, kad sanāk, nezinu, kā viņai palīdzēt.

Konsultē dakteris Aigars Briņķis (Dzīvnieku veselības centrs, F. Candera iela 4, Rīga, tālr. 7500494):

Pēc Jūsu apraksta izskatās pēc alerģijas, tā varētu izpausties gan barības alerģija, gan inhalācijas alerģija, gan kontakta alerģija. Žurciņu būtu noteikti jāparāda speciālistam, lai tas izanalizē šo problēmu un nozīmē ārstēšanu. Iespējams ir jātaisa arī ādas nokasījums vai apmatojuma analīze uz parazitārām problēmām.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu e-konsultāciju par mājdzīvniekiem, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: dzivnieki@delfi.lv. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!