Jautājums: Uzdāvināju vecvecākiem suni (pekinieti), kurš iegādāts no LKF kluba ar labiem ciltsrakstiem. Tagad jau mazajam sunītim ir 6 mēneši. Vecvecāki viņu ļoti lutina. Nezinu, varbūt tur tā lieta, jo tagad viņš ir ļoti agresīvs.

Kož vectēvam, kad viņš grib sunīti paglaudīt. Pekinietim arī nevar atņemt kauliņu, kad viņš to ēd, rūc un metas virsū. Vecvecākiem ir bijuši daudzi suņi (vilku sugas), un ar tiem problēmas nav bijušas. Vai jūs varētu ieteikt kādas suņu skolas, kur apmāca mazos suņus?

Jau iepriekš pateicos par atbildi.

Konsultē dakteris Aigars Briņķis (Dzīvnieku veselības centrs, F. Candera iela 4, Rīga, tālr. 7500494):

Izskatās pēc ļoti nopietnas uzvedības problēmas. Suns ir bara dzīvnieks un ļoti stingri ievēro hierarhiju, šajā gadījumā audzināšanas trūkums ir veicinājis suņa agresiju un suns, vienkārši runājot, ir uzkāpis saimniekiem uz galvas. Suns sevi uzskata par bara noteicēju un dara pats, ko grib, nevis, ko tam liek.

Man personīgi ir pazīstami vairāki suņu instruktori, ar kuriem Jūs varētu pārrunāt šo problēmu un mēģināt kaut ko labot - tālr. 7254289. Galvenais, lai saimnieki grib kaut ko labot un stingri pieturas pie uzstādītajiem noteikumiem, savādāk nekas nesanāks.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu e-konsultāciju par mājdzīvniekiem, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: dzivnieki@delfi.lv. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!