Jautājums: Man ir rotveilera šķirnes kucīte, nepilnus 6 mēnešus veca. Kopš dienas, kad mēs viņu atvedām mājās, mums ir tāda problēmiņa - kad viņa guļ, zem viņas paliek slapjumiņš, dažreiz pat viņai nav jābūt aizmigušai, tas notiek gan dienas laikā, gan pa naktīm un viņa pati to pat nepamana.

Bet tā mēs istabā vairs nečurājam, mākam to visu izdarīt ārā. Bijām pie daktera un mums pateica, ka viņai ir noslīdējis urīnpūslis - atrodas par zemu, un tur neko nevarot darīt, nepalīdzēšot nekāda ķirurģiska iejaukšanās. Varbūt kādreiz pats uzlabosies.

Vai tiešām ar nekādu operāciju to nevar labot? Nauda nav šķērslis, bet vienkārši tas būs šausmīgi, 10-15 gadus dzīvot un mocīties ar suni, kuram uz visiem dīvāniem un paklājiem "negribot" paliek slapjumiņš, tagad jau mājā vairs nav īpaši labs aromāts. Mēs sunīti ļoti mīlam un nekādā gadījumā negribam no viņa tikt vaļā, bet viņa vēl augs un peļķītes zem viņas noteikti arī. Lūdzu, palīdziet ar padomu!

Konsultē dakteris Aigars Briņķis (Dzīvnieku veselības centrs, F. Candera iela 4, Rīga, tālr. 7500494):

Jums vajadzētu nopietni izmeklēt sunīti, jo šī problēma var būt saistīta arī ar citām slimībām (piem., uretras nepareiza atvēršanās vieta, kad tā atveras aiz urīnpūšļa sfinktera, urīnpūšļa sfinktera (slēdzējmuskuļa) problēmas u.c.). Dažas no šīm slimībām mēs vēl nevaram izārstēt, taču atsevišķos gadījumos mēs varam palīdzēt.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu e-konsultāciju par mājdzīvniekiem, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: dzivnieki@delfi.lv. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!