Pūdeļi ir viena no vissenākajām cilvēkiem zināmajām šķirnēm. Pūdeļu dzimtene ir Francija, kur tie tika uzskatīti par labākajiem palīgiem pīļu medībās. Standartpūdelis bija sākotnējā šķirne, no kuras izveidotas vairākas atšķirīgas šķirnes, sākot no lielākā – lielā pūdeļa, kura augums ir lielāks par 38 cm un mazā pūdeļa (28-38 cm) līdz toipūdelim, kas ir mazāks par 28 cm un sver 4,5 kg.

Lielais, stiprais suns tika izmantots ratu vilkšanai un priekšnesumiem cirkā. Raksturīgākā šķirnes iezīme ir garais un biezais apmatojums bez pavilnas, kas neizkrīt. Tādēļ šī šķirne piemērota cilvēkiem, kas cieš no alerģijas. Piemēroti turēšanai pilsētas apstākļos.

Šo suņu cienītāji tradicionāli lielu uzmanību pievērš pūdeļu “frizūrām”. Sagatavojot pūdeļus izstādēm, nepieciešama ilgstoša un rūpīga apmatojuma kopšana un sarežģīta cirpšana, kas pat no profesionāļa prasa vairāku dienu darbu. Vienkāršs mājas mīlulis neprasa daudz pūļu, bet regulāra cirpšana un sukāšana ir nepieciešama.

Pūdeļi ir ļoti sabiedriski un kustīgi. Reizēm tie ir greizsirdīgi, nervozi, bieži rej. Ja tos neizlutina, var kļūt par labiem biedriem. Šie suņi mēdz pieķerties vienam no ģimenes locekļiem, parasti saimniecei, kam atdot visu savu mīlestību, daloties kā priekos, tā bēdās. Mazāko šķirņu pūdeļi ir ideāli kompanjoni – mazā auguma un īpatnējā apmatojuma dēļ tie nerada nekādas problēmas pastaigās un dzīvoklī.

Uzticamie un cēlsirdīgie lielie pūdeļi izrādīs visas savas labākās īpašības, ja tos pareizi audzinās. Suņu pasaulē pūdeļi pelnīti tiek uzskatīti par vienu no iemīļotākajām un apburošākajām šķirnēm. Bez tam lielais pūdelis tiek uzskatīts par vienu no gudrākajiem suņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!