Rotveileri (Rottweiler) ir ļoti iecienīta suņu šķirne ne tikai savā dzimtenē Vācijā, bet arī Latvijā. Aktīvie suņi izceļas ar spēcīgu ķermeņa uzbūvi un muskulatūru. Diemžēl šķirnes lielās popularitātes dēļ nereti cieš suņu kvalitāte.

Šiem suņiem vajadzētu būt 56-69 cm lieliem un 41-50 kg smagiem. Rotveileriem patīk labi paēst – viņus nepieciešams intensīvi nodarbināt, lai nerastos liekā svara problēmas. Iespējamas locītavu slimības.

Rotveileri ir mierīgi un pašpārliecināti suņi, kuriem ir iedzimta vēlme aizsargāt māju un ģimeni. Pašaizliedzīgie sargi mājās kļūst rāmi un miermīlīgi, labi satiek ar bērniem. Rotveileri ir saprātīgi, labi pakļaujas dresūrai, kuces ir mierīgākas, pakļāvīgākas nekā suņi. Apmēru un spēka dēļ viņus jau no bērnības jāpieradina pie citu sabiedrības un jāmāca būt paklausīgiem. Suņa mierīgais skatiens liecina par labu raksturu un humora izjūtu.

Vidēji garais apmatojums ar īso pavilnu, ja par to pienācīgi rūpējas, izceļas ar skaistu spīdumu. Šķirne piemērota pieredzējušiem suņu turētājiem, jo rotveileram jāveltī pietiekoši laika un enerģijas, suns ir stingri jākontrolē. Ja saimnieks rotveileram nebūs autoritāte, var rasties nopietnas uzvedības problēmas.

Raksta tapšanā izmantota "Suņu avīze".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!