Foto: stock.xchng
Dzīvnieku pieskatīšanas pakalpojumus Rīgā un tās apkārtnē piedāvā astoņas dzīvnieku viesnīcas vai pieskatīšanas servisi. Arī citās Latvijas pilsētās ir pieejama šāda dzīvnieku aprūpe.
Viesnīcas
4 mīļas ķepas
īpašniece Ginta Kantāne laikrakstam
Neatkarīgā Rīta Avīze
gan stāsta, ka reģionos dzīvnieku viesnīcas pakalpojums nav perspektīvs: "Valmierā dzīvnieku viesnīca ir tikai kā papildu produkts klīnikai un veikalam. Pieprasījums ir ļoti mazs - mēnesī ir divi trīs klienti."

"Dzīvnieku aprūpe ir atbildīgs, sīkumains un mīlestības pilns darbs," saka kinoloģe Kristīne Leja, kurai ir četru gadu pieredze, Rīgā vadot dzīvnieku pieskatīšanas uzņēmumu Dod man ķepu!. Viņa stāsta: "Ārzemēs šādi servisi ir ļoti izplatīti, Latvijā tikai tagad pakalpojumu sāk novērtēt." Viņa gan par darba trūkumu nesūdzas: "Es piedāvāju pilna servisa dzīvnieku pieskatīšanu individuāli." Viņas darbības lauks ir Rīga un Jūrmala, bet jūtama interese arī no reģioniem.

Pieprasītākais pakalpojums ir dzīvnieku viesnīca, par ko šobrīd pārveidots kinoloģes dzīvoklis. Šāds risinājums atšķiras no apstākļiem, kādus piedāvā dzīvnieku viesnīcas ar sprostiem. Savu biznesu viņa vada viena, vienlaikus aprūpējot ne vairāk kā divus dzīvniekus.

Lielāku atsaucību gūst dzīvnieku pieskatīšana klienta mājās un suņu izvešana pastaigās. Tomēr biznesa nākotni prognozēt nevar, - te pieprasījums saistīts ar ekonomisko situāciju. Taujāta, cik droši savu mājdzīvnieku ir atstāt servisa aprūpē, kinoloģe skaidro: "Darbojos oficiāli, man ir sertifikāts, ar klientu slēdzu līgumu un izrakstu rēķinu. Pakalpojumā iekļauta arī civiltiesiskā apdrošināšana, kas vieš lielāku uzticību. Sadarbojos arī ar veterināro klīniku, ja nepieciešama konsultācija par dzīvnieka veselību."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!