tomatiLETA
Foto: LETA
Tomāti, ja vien tiek audzēti pašu siltumnīcā, ir vitamīniem bagāts dārzenis, kuru kulinārijā iespējams izmantot ļoti daudzveidīgi. Tomāti satur C, B1, B2, B6, E, K vitamīnus, nikotīnskābi, kāliju, magniju, dzelzi, cinku, kalciju, nātriju, hromu, dabīgus antioksidantus, kas samazina draudus saslimt ar dažādām hroniskām kaitēm.

Sēklu izvēle

Sēklu veikalos iegādājamas dažādu tomātu šķirņu sēklas, kuras iespējams iedalīt divās lielās kategorijās - profesionālās un pārējās. Profesionālās sēklas ir vismaz 5 reizes dārgākas kā citas, bet toties garantē vienādu stādu un augļu izmērus. Tas ir noderīgi, ja iecerēts tomātu ražu likt ne tikai uz savas saimes galda, bet arī pārdot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!