{13290151-8126-0846-f19a-63ce9bf9e90c}
Foto: LETA
"Pērn pasūtīju gladiolas no "Bakker" kataloga, diemžēl no 25 sīpoliem vairāk nekā puse sapuva. Lai tādas ķibeles vairs neatkārtotos, šopavasar domāju sīpolus apstrādāt. Ķīmiskos līdzekļus gan lietot negribētu.

Lai atbrīvotu gladiolu sīpolus no slimībām un kaitēkļiem, tos pirms stādīšanas iesaka mērcēt zilo graudiņu šķīdumā vai kumelīšu tējā. Cik stiprs zilo graudiņu šķīdums vajadzīgs - gaiši rozā vai tumši violets? Cik ilgi mērcēt? Vai šķīdumā jāiemērc viss sīpols ar asnu, vai tikai apakšējā daļa? Lielajiem gladiolu sīpoliem pagājušajā vasarā izauga seši asni, nevis viens. Vai tā ir kāda kroplība vai slimība? Kur nopirkt kvalitatīvus vietējo audzētāju gladiolu sīpolus?" raksta Ella Zemele Dundagā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!