puravi
Foto: stock.xchng
Purava smarža ir līdzīga sīpola smaržai, tomēr tā garša ir maigāka. Puravi lieliski papildina salātu, sautējumu, zupu, mērcīšu garšu. "DELFI Māja un dārzs" apkopoja ārvalstu un pašmāju specializēto mediju ieteikumus par to, kā pareizi audzēt puravus un kādi apstākļi nepieciešami to glabāšanai ziemā.

Puravi ir divgadīgi lakstaugi. Puravi ne tikai piešķir savdabīgu garšu ēdienam, bet arī palielina organisma imunitāti un nomierina nervu sistēmu, tos bieži lieto kā pamatsastāvu dažādās diētās. Puravos ir ļoti daudz C vitamīna, kas saglabājas arī ziemā.

Stādīšana un audzēšana

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!