Katra sevi cienoša Latvijas dārzkopja dārzā ir kabači un ķirbji. Tas nekas, ja vienkārši skaistumam, jo sagriezts un iestrādāts zemē tas kalpos arī kā labs mēslojums. Kabači mēdz būt dažādi - balti, zaļi, spilgti dzelteni, bet ķirbji – zaļi, oranži, dzelteni, pavisam mazi, dekoratīvi un lieli, līdz pat 600 kg. Ne velti ķirbi sauc par pasaules lielāko ogu.

Par ķirbja labajām īpašībām zināms daudz. Tas tiek uzskatīts par veselības avotu, attīra organismu un palīdz locītavu veselībai.

Ķirbi nav ieteicams cept vai vārīt, jo tad zūd tā veselīgās īpašības. Izrādās, ka arī konservēti ķirbji nekādu labumu veselībai nedod, tie ir tikai laba piedeva ēdienam. Saka, ka esot tādas šķirnes, kuras labi garšojot arī svaigas, piemēram, ar melones garšu. Lai nezaudētu ķirbja labās īpašības to labāk lietot ar medu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!