Domāju, ka katrs otrais Latvijas dārza īpašnieks piekritīs, ka neatņemama sastāvdaļa ir kādā stūrītī izaudzēt kabaci. Kabacis ir ķirbju dzimtas augs, viengadīgs, no ķirbja tas atšķiras ar to, ka neveido garus dzinumus un, protams, tam ir cita forma.

Mans dārzs nav izņēmums. Parasti audzēju stādus, bet pēc salnām izstādu kabačus vietā, kur ir aizvējš. Kabacim patīk siltas vietas. Audzēju dažādu šķirņu kabačus, gan tā sauktos cukini (tumši zaļos), gan baltos un dzeltenos. Zaļā veidā gan neizmantoju. Ļoti noderīgs kabacis ir konservēšanā, gatavojot dažādus salātus. Lieliski ir sagatavot ziemai kabačus un bietes, tad biešu zupa sanāk maigāka un tumīga. Cukini parasti izmantoju putnu gaļas gatavošanai ar dārzeņiem.

Tiem, kas uzsākuši cīņu ar liekajiem kilogramiem, kabacis būs noderīgs palīgs. Tas darbojās kā liekā ūdens, holesterīna un vārāmās sāls izvadītājs no organisma un tam nav daudz kaloriju. Bet mazie kabacīši ir īpaši ar to, ka tajos ir daudz vitamīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!