Foto: Kadrs no video
Laikā, kad Latviju satrauksi ziņa par izmukušās lācenes Mades nošaušanu, lāča gūstīšanas operācija notikusi arī Kolorādo štatā ASV rietumos – tikai tur ķepaini veiksmīgi iemidzināja un nogādāja drošā attālumā no cilvēkiem.

Liels melnais lācis bija uzlīdis kokā Kolorādo universitātes teritorijā Boulderā, bet savvaļas dzīvnieku glābēji to spēja iemidzināt un izvairīties no problēmām, kas šajā situācijā varētu rasties gan cilvēkiem, gan dzīvniekam.

Vairāk nekā 100 kilogramus smagais lācis bija ieklīdis universitātes teritorijā, kādu brīdi pa to paklaiņojis un tad uzlīdis kokā.

Kā vēsta izdevums The Daily Mail, savvaļas dzīvnieku speciālisti iešāvuši lācim iemidzinošu līdzekli, kamēr tas vēl bijis kokā.

Dzīvniekam nācies pārciest tikai kritienu no 4,5 metru augstuma, bet viņš droši nokrita uz muguras un traumas neguva, jo, paredzot, ka dzīvnieks kritīs, zem koka tika paklāts liels, mīksts matracis.

Policijas pārstāvis Raiens Hafs pastāstīja, ka lāci nolemts iemidzināt, jo dzīvnieks atradās pārāk tuvu studentu kopmītnēm, tāpēc varēja apdraudēt viņu drošību. 

"Lācis vienkārši atpūtās kokā kādas divas stundas," Hafs pastāstīja vietējam televīzijas kanālam un pavēstīja, ka pēc veiksmīgās sagūstīšanas lācis nogādāts kalnos, kur palaists brīvībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!