Foto: Kadrs no video
ASV nofilmēta kādas lācenes drosmīgā un neticami gudrā rīcība, izglābjot savu garāžā iekļuvušo mazuli, un video jau kļuvis par vienu no jaunākajiem interneta hitiem.

Sižetā, kuru vietnē Youtube ievietojis lietotājs "elliemaeejmc", redzams, kā lācēns ķepurojas, mēģinot nokāpt no augstās kārts pie garāžas griestiem, kur tas uzlīdis. 

Pēc dažiem neveiksmīgiem mēģinājumiem viņam izdodas iekārtoties ērtāk, un no šīs pozīcijas viņš, neapmierināti ņurdēdams, lūkojas apkārt.

Tajā brīdī garāžas durvis sāk slīdēt uz augšu, un mazuli pārņem īsta histērija. Tomēr tai nav pamata, jo garāžas durvīs stāv lācene, kas ieradusies glābt savu lācēnu, lai gan nav skaidrs, kā viņai izdevies atvērt slīdošās durvis.

Video autors sižetā redzamo, pārāk "cilvēcisko" lācenes rīcību nav komentējis, bet tā izskatās gandrīz neticama. Lielais zvērs paceļas pakaļkājās un tad, neapmierināti rūkdams, pazūd aiz automašīnas.

Mazuli mātes parādīšanās tā iedrošina, ka viņš spēj pārkāpt uz netālu novietotām kāpnēm un nokļūt atpakaļ uz zemes, lai steigtos pie mātes.

Garāžas īpašnieks nekomentē, kā lācēns varēja iekļūt garāžā, ne arī to, vai abi lāči kopā to atstāja, jo sižets beidzas ar lācēna nokāpšanu pa kāpnēm. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!