Sešus mēnešus vecais amerikāņu pitbulterjera kucēns Londons (attēlā) dzīvi sācis ļoti neveiksmīgi: izkrītot pa trešā stāva logu, viņš ar lauztām priekškājām vēl ilgi gulēja karstumā, turklāt saimnieki nesteidzās dzīvnieku nogādāt pie ārsta.

Kad mazais pitbulterjers ar vietējās sociālās organizācijas Humane Society of Del Norte beidzot nokļuva kādā Kanādas veterinārajā klīnikā, bija jau par vēlu - kritienā sašķaidītie kauli bija saauguši nepareizi, ķepas brūcē bija iekļuvusi infekcija un suns nespēja nostāvēt kājās.

Pēc ilgām apspriedēm tika nolemts suņuku neiemidzināt, bet dot tam vēl vienu iespēju dzīvot, lai arī tikai ar divām kājām. Kucēnam vārdu Londons deva par godu Londonas Olimpiskajām spēlēm un nosūtīja uz operāciju.

Šobrīd Londons jau ir atkopies un pat iemācījies staigāt tikai ar pakaļkāju palīdzību - bez jebkādām balstošām ierīcēm vai ratiņiem, kurus viņam drīzumā gan paredzēts izgatavot. Ratiņi vajadzīgi, lai atvieglotu lielo slodzi, ko dzīvnieka mugurkaulam sagādā neierastā staigāšana uz pakaļkājām.

Kā pastāstījusi labdarības organizācijas Panda Paws dibinātāja Amanda Gīza, par spīti invaliditātei Londons uzvedas kā jebkurš dzīvespriecīgs suns viņa vecumā. Lai strauji apstātos, suns liek lietā ne tikai kājas, bet arī purnu, noliecot to pie zemes līdzsvara saglabāšanai.

"Rotaļājoties var saprast, ka suns ir patiesi laimīgs, ka atkal var kustēties. Mēs viņu saucam par mazo medaļnieku milzīgās dzīvotgribas dēļ - viņš it kā cenšas neievērot visas neērtības," sacīja Amanda, kuras vadītā organizācija ne tikai segusi visas ārstēšanas izmaksas, bet arī izveidojusi drosmīgajam sunim profilu sociālajā tīklā Faceboook.

Tāpat meitene ļoti cer, ka iepriekšējo saimnieku pamestajam sunim atradīsies labs un mīlošs saimnieks, kurš nebaidīsies ģimenē uzņemt suni invalīdu.

Par Londonu ieinteresējusies arī kanādiešu dzīvnieku fotogrāfe Kārlija Deividsone, kas seko viņa atveseļošanās procesam vairāku mēnešu garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!