Foto: LETA
Trešdien, 5. decembrī, ne viens vien rīdzinieks un pilsētas viesis piedzīvoja pārsteigumu, Rīgas centrā sastopot ziloni, kurš majestātiski pastaigājās pa pilsētu.

Milzīgais dzīvnieks, kurš trešdienas pēcpusdienā bija manāms Rīgas centrā, ir viens no šobrīd Rīgas cirkā redzamās programmas dalībniekiem, un trauksmei pamata nebija, jo zilonis pastaigā bija devies savu dresētāju uzraudzībā.

Par Indijas ziloņa pastaigu vietu bija izvēlēts Vērmanes dārzs un tā apkaime, un lielā dzīvnieka parādīšanās sajūsmināja gan garāmgājējus, gan autovadītājus, bet ziloni nelielajā pastaigā pavadīja prāvs ieinteresētu bērnu bariņš.

DELFI jau vēstīja, ka uz Rīgas cirku viesizrādēs ir atvesti pieci Indijas ziloņi, kurus dresē vācu-franču cirka mākslinieku Gertneru ģimene, bet pirmā tikšanās ar lielajiem dzīvniekiem rīdziniekiem bija iespējama 17. novembrī, kad apkārt Rīgas cirkam tika rīkots simbolisks ziloņu gājiens, kurā noraudzījās vairāki tūkstoši cilvēku.

Rīgā ieradušās piecas ziloņu meitenes - Belinda, Pira, Sabina, Diana un Baby, kuras, kā iepriekš vēstīja cirka pārstāvji, auguma ziņā savai sugai ir netipiski lielas, un viņas Rīgas cirkā uzstāsies līdz 15. decembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!