Foto: AP/Scanpix
Berlīnes zooloģiskā dārza ziloņi piektdien mielojās ar svētku maltīti - nepārdotajām Ziemassvētku eglītēm, kurās zoodārzam ziedoja vietējie tirgotāji.

Ziloņi un daži citi Vācijas galvaspilsētas zoodārza iemītnieki pirms zaļo kociņu apēšanas ar tiem paspēlējās, jo to spēcīgais aromāts dzīvniekiem ir saistošs.

Berlīnes zooloģiskā dārza ziloņu kopējs Ragnars Kīne stāstīja, ka vietējie tirgotāji zooloģiskajam dārzam ziedoja svētku egles, kas netika pārdotas. Viņš piebilda, ka tā ir lieliska dāvana dzīvniekiem, kam "Ziemassvētku mielasts sākas tikai tagad".

Kīne stāstīja, ka zooloģiskais dārzs nepieņem egles no privātpersonām, jo tajās var būt dzīvniekiem nevēlamas ķimikālijas un rotājumu atliekas. Ziloņu kopējs arī piebilda, ka mājās turētās Ziemassvētku eglītes vairs nav tik svaigas un sulīgas, kā tās, kuras turētas vēsumā brīvdabas tirgos.

Savukārt tikmēr franču kino leģenda Bridžita Bardo piektdien draudēja sekot Žerāra Depardjē pēdās uz Krieviju, ja vien netiks izglābti divi ziloņi, kam slimības dēļ draud iemidzināšana.

78 gadus vecā Bardo, kura ir aktīva dzīvnieku tiesību aizstāve, paziņoja, ka sekos Depardjē paraugam un lūgs viņai piešķirt Krievijas pilsonību, ja Francijas varas iestādes neiesaistīsies divu ziloņu - Beibijas un Nepālas - glābšanā.

Abiem ziloņiem draud iemidzināšana, jo dzīvniekiem diagnosticēta tuberkuloze. Slimība ir ļoti lipīga, un slimie ziloņi tiek uzskatīti par draudu citiem dzīvniekiem Lionas zooloģiskajā dārzā Tete d'Or, kā arī zoodārza apmeklētājiem.

Abas zilones ir pārsniegušas 40 gadu vecumu, bet var nodzīvot vēl 20 gadu, tomēr pilsētas varas iestādes decembrī deva rīkojumu dzīvniekus iemidzināt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!