Foto: PantherMedia/Scanpix
Parastais cilvēks, lūkojoties uz olu, domā - "O! Omlete!", savukārt dārznieks uzreiz apsver domu, kā izmantot čaumalu pēc tam, kad ola būs apēsta.

Delfi Māja un dārzs piedāvā piecus variantus, kā izmantot olu čaumalas savā dārzā.

1. Audzējot stādus, zem augsnes substrāta ieber sasmalcinātas olu čaumalas. Atsevišķi dārzeņi, piemēram, tomāti, paprika un baklažāni, bieži vien cieš no kalcija trūkuma izraisītas ziedu puves. Lai arī visbiežāk pie tā vainojama nepareiza laistīšana, tomēr jānodrošinās, ka augiem pietiek kalcija. Olu čaumalām sairstot, augsne bagātinās ar kalciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!