"Kabači mūsu ģimenē ir ļoti iecienīti, tos audzējam ik gadu, ēdam svaigus, apcepam olā, marinējam kā gurķus un gatavojam salātus ziemai. Tāpēc ir visai liela vilšanās, ka šogad palikām bez kabačiem. To vietā ir visai bagātīga patisonu raža. Kur tos likt, ko ar tiem iesākt - nav ne jausmas, jo šādi dārzeņi mūsu dārzā izauguši pirmo reizi," stāsta Anda Dzenža no Jaunpiebalgas, piebilstot, ka pirmajā brīdī, kad kabaču vietā pamanīti patisoni, šķitis, ka kabači nav padevušies un izauguši kroplīgi. Vēlāk, kad dīvainie kabači pieņēmuši arvien noteiktāku formu, sapratusi, ka tie ir nekas cits kā patisoni, kas līdz šim nav ne audzēti, ne ēsti. Tad ģimenē bijis šoks un neizpratne, kā tas iespējams, ka no kabaču sēklu paciņām dārzā izauguši pavisam citi dārzeņi? Vēlāk tas uztverts kā joks.
"Šajā visā tomēr ir kas pozitīvs, proti, katra jauna lieta ļauj iemācīties ko jaunu. Šogad piespiedu kārtā nākas meklēt informāciju par līdz šim neaudzētiem dārzeņiem un domāt, kā patisonus vislabāk pagatavot," stāsta Anda.