<a rel="cc:attributionURL" href="http://www.flickr.com/photos/ross_elliott/">Ross Elliott</a> / <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/"> cc</a>
Gatavojoties salnām, miglām un aukstajam laikam, savlaicīgi jāpadomā par vēl nenovāktajām dārza veltēm, piemēram, tomātus labāk novākt jau tagad un turpināt gatavināt mājās.

Novāktos tomātus kārto kastēs ar kātiņiem uz augšu, starp kārtām klājot avīzes. Galvenais noteikums - sargāt tomātus no saules gaismas, kā arī pārāk augstas gaisa temperatūras. Ideālā uzglabāšanas temperatūra tomātiem, kas vēl jāgatavina, ir +12 līdz +14oC.

Novācot tomātus, jāraugās, lai tie netiktu traumēti, tāpat nevarēs uzglabāt tādus tomātus, kurus skārusi migla.

Zinātāji stāsta, ka, lai ātrāk nogatavinātu tomātus, tie jāglabā vienā maisiņā kopā ar banāniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!