Foto: Publicitātes foto
Ārvalstu mediju ievērību iemantojusi kāda neierasta tikšanās, kuras laikā sešus gadus vecā Šarlote Garsaida (attēlā), kura ir vien aptuveni četrus kilogramus smaga un 70 centimetrus gara un tiek dēvēta par mazāko meitenīti pasaulē, apciemojusi milzīgu trusi.

Šīs sugas garausis, kuru satika mazā meitenīte, dzīves laikā var izaugt pat 80 centimetrus garš. Arī Šarlotes apciemotais dzīvnieks bija visai iespaidīgs un krietni lielāks par viņu, un šīs tikšanās laikā tapuši pārsteidzoši attēli, kuros skaidri redzams, cik maza ir Šarlote, salīdzinājumā ar trusi.

Šarlote, kura ģimene dzīvo Anglijā, ir liela dzīvnieku mīļotāja, tādēļ meitene kopā ar savu mammu Emmu un deviņgadīgo māsu Sofiju devās uz Jorkšīras apgabala fermu Big Sheep & Little Cow, kur arī notika aizkustinošā tikšanās.

"Šarlote ļoti mīl dzīvniekus, un trusis viņu patiesi aizkustināja - viņa bija pārsteigta, cik tas ir liels. Pat viņa ausis bija tik milzīgas kā divi banāni.

Šarlote nevarēja viņu paturēt rokās, jo trusis bija krietni smagāks par viņu. Viņš svēra gandrīz tikpat, cik sešus mēnešus vecs zīdainis," ārzemju medijiem pēc ciemošanās fermā pastāstījusi meitenes mamma Emma.

Kad Šarlote nāca pasaulē, viņa svēra aptuveni 900 gramus un bija vien 25 centimetrus gara, un ārsti brīdināja vecākus, ka mazulīte ilgāk par gadu nenodzīvos. Par spīti tam, Šarlotei jau ir seši gadi, un viņa arī uzsākusi mācības skolā.

Viņas mamma un tētis dara visu iespējam, lai savai meitai nodrošinātu normālu dzīvi, tiesa, vecāki ir sapratuši, ka Šarlotei tomēr vajadzētu apmeklēt skolu bērniem ar īpašām vajadzībām, jo parastajā izglītības iestādē viņai ir grūti apgūt mācību vielu.

"Viņa ir atpalikusi mācībās. Šarlotei joprojām ir prāts, kā 18 mēnešus vecam bērnam. Es baidos no dienas, kad viņai būs jāpamet parastā skola, kuru viņa tik ļoti mīl. Esmu pārliecināta, ka pārējie skolēni un arī skolotāji raudās, kad viņa dosies prom," pastāstījusi Šarlotes māmiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!