Foto: Vida Press
Lai gan sfinksu šķirnes kaķene Džīna izskatās, kā no citas pasaules nākusi, patiesībā viņa ir jau četrkārtēja Īrijas čempione savā kategorijā, un, iespējams, tas ir, pateicoties viņas acīm, kas katra ir savā krāsā.

Lai gan kaķiem (un arī cilvēkiem) neliela, tikko manāma acu krāsu atšķirība drīzāk ir norma nekā novirze, Džīnas zaļās un zilās acs ir tik uzkrītošas, kas viņu jo īpaši izceļ šo bezspalvaino dzīvnieku vidū.

Džīnas saimniece ir 30 gadus vecā lietuviete Živile Usečkaite, kura jau kopš 16 gadu vecuma dzīvo Īrijas galvaspilsētā Dublinā.

"St James's" slimnīcā viņa strādā vēža izpētes centrā, bet lielākā viņas aizraušanās ir sfinksu kopšana, audzēšana un vairošana. Šobrīd lietuvietei ir jau desmit šīs šķirnes kaķu.

"Pirmo kaķēnu man uzdāvināja jubilejā, un es monētā iemīlējos. Tad es dabūju vēl divus, bet pēc tam sevi vairs nespēju kontrolēt," Īrijas medijiem stāstījusi kaķu saimniece.

Viņa atklāj, ka sfinksi ir iekštelpu kaķi, kuri no mājas iziet vienīgi vasarā, lielākoties saitītē. Reizi nedēļā viņi ir jāvanno, jāiztīra ausis un jāapgriež nagi.

Tik rūpīgas procedūras šiem kaķiem nepieciešamas tādēļ, ka sfinksi, neraugoties uz nosaukumu, nav ne seni kaķi, ne arī nāk no Ēģiptes. Tā ir salīdzinoši jauna, XX gadsimtā mākslīgi radīta suga, kuras izcelsme ir Krievija un Kanāda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!