Mārupes gurķi - 1
Foto: DELFI
4. martā Latvijas veikalos nonākusi Mārupes gurķu pirmā raža, kas ik gadu tiek ļoti gaidīta, - esam izslāpuši pēc vitamīniem un svaiguma, un tieši Mārupes gurķi daudziem šķiet kā pavasara vēstneši, kas rāda - varam teikt atvadas ziemai! Portāls "Delfi" nolēma apciemot Jaunmārupes siltumnīcas, lai aplūkotu, kā aug jaunā raža.

Sešās plašās siltumnīcās, kas aizņem sešus hektārus zemes, aug divu veidu gurķi - garie un īsie, bet turpat līdzās, divās siltumnīcās jeb trijos hektāros zemes, aug tomāti. "Gurķus audzējam divās apritēs: pirmā aprite no februāra līdz Jāņiem, otrā aprite no Jāņiem līdz oktobra vidum. Tomātiem ir tikai viena aprite - no februāra līdz novembrim. Garajiem gurķiem un tomātiem stādus pasūtām no Somijas, savukārt īsos gurķus audzējam paši," portālam "Delfi" stāsta SIA "Sabiedrība Mārupe" valdes locekle Maruta Kravale (attēlā).

Ar ģeometrisku precizitāti veidotajās gurķu rindās stādi stiepjas augstu virs galvas, starp ejām un virs tām stiepjas apkures caurules, laistīšanas un barošanas sistēmas, jo katram gurķim tiek nodrošināta vislabākā aprūpe. Zaļajās ejās čakli rosās siltumnīcas darbinieki, ar rokām aprūpējot katru stādu, nokniebjot liekās stīgas un lapas. Protams, arī ražas vākšana ir roku darbs, gluži tāpat kā mazo uzlīmīšu līmēšana uz dārzeņiem. Katrs gurķis, pirms nonākt veikala plauktā, tiek burtiski izlolots un iznests ar rokām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!