Foto: Shutterstock
Pašu audzēti zaļie zirnīši vasarā ir prieks ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem. Šie saldie pākšaugi ir garšīgi un ļoti veselīgi - zirnīši ir bagātīgs olbaltumvielu, vitamīnu un vērtīgu mikroelementu avots.

Zirņi ir salizturīgs augs, kuru dārzā sēj jau aprīlī, kad augsne sasilusi līdz +5oC. Kopš sendienām tautā tiek uzskatīts, ka zirņus sēj gada simtajā dienā, t.i., ap 10.aprīli, tomēr to var darīt arī nedaudz vēlāk, tiesa, jārēķinās, ka raža ienāksies vēlāk. Zirņiem nekaitē īslaicīgs sals, bet ja gaisa temperatūra paaugstinās virs +20oC, zirņu augšana palēninās, bet iegūtā raža var būt sausa un sīka.

Zirņus sēj saulainā vietā. Tos var audzēt līdzās citiem kultūraugiem, izņemot pupiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!