Foto: Publicitātes foto
Šis pavasaris Līgatnes dabas takas darbiniekiem un apmeklētājiem sarūpējis kādu īpaši patīkamu notikumu - aļņu mammām Saulcerītei un Mildiņai katrai piedzimuši dvīņi.

Kā informēja Dabas aizsardzības pārstāve Rita Jakovļeva, aļņu govīm visbiežāk dzimst viens teliņš, reizēm divi vai pat trīs, bet šajā pavasarī Līgatnē abas mammas ar vienas dienas starpību laidušas pasaulē dvīņus.

Pirmās dzīves nedēļas alnēni pavada atpūšoties un slēpjoties, bet māte tos ik pa laikam atstāj vienus, bet tad atgriežas, lai pabarotu. Saulcerīte un Mildiņa ir ļoti rūpīgas aļņu mammas - tās ne tikai pabaro, bet arī apkopj un apčubina savus mazuļus.

Kad alnēni paaugas lielāki un spēcīgāki, tie seko savām mammām un iepazīstas ar tuvāko apkārtni.

Pašlaik Saulcerītes un Mildiņas bērni ir tieši mēnesi veci, un mātes tos sākušas vadāt pa aploku, ierādot, kur aug labākā zālīte un kur atrodami gardākie kārklu zari. Alnēni ir ziņkārīgi un rotaļīgi, tie labprāt pavada laiku, izpētot tuvāko apkārtni, uzēdot zālīti un dodoties garākās pastaigās kopā ar mammām.

Šobrīd mazuļi jau apskatāmi arī Līgatnes dabas taku apmeklētājiem - aļņu mazuļi mātēm drosmīgi seko līdz pat voljēra daļai, gar kuru stiepjas pastaigu taka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!