Lavanda mūsu dārzā un šķīvjos
Visparastākais lavandas audzēšanas mērķis Francijā un tagad arī Austrālijā, kur šim augam ir vislabvēlīgākie apstākļi, ir ēteriskās eļļas ražošana. Šo eļļu izmanto augstvērtīgas kosmētikas ražošanā, tāpat arī skaistumkopšanā un ārstniecībā. "Ja vēlies lavandu izmantot kulinārijā, jāraugās, lai tā būtu augusi bioloģiski vai vēl labāk - biodinamiski sertificētās platībās, kur ziedi nebūtu ķīmiski apstrādāti," brīdina žurnāla "1000 padomi" speciālizlaidums "Marinēšana".
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit