Foto: Shutterstock
Lai gan sen pagājuši tie laiki, kad svaigi ziedi mūs priecēja vien to īstajā sezonā, paradums kaltēt augus, lai tos vēlāk izmantotu floristikas kompozīciju veidošanai arī rudens un ziemas mēnešos, saglabājies. Kā pareizi izkaltēt dārza un tīruma puķes, lai tās nezaudētu izskatu?

Atbildi atradām laikrakstā Latgales Laiks, kas piedāvā dažus kaltēšanas paņēmienus.

Viens paņēmiens ir augus savākt nelielos pušķīšos. Noplūcot lapas ziedu kātu lejasdaļā, pušķīšus sasien ar aukliņu vai gumiju un pakarina ar ziediem uz leju tādā attālumā, lai tie nesaskartos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!