Pirmais solis ir pareizi apžāvēt sīpolus - vislabāk, ja tie nedēļu var žūt aptuveni 30 grādu temperatūrā. Piemērotas vietas ir pie radiatoriem vai pat pie sildītāja. Tas jādara gadījumam, ja uz miziņas uzmetusies kāda infekcija, šādā temperatūrā tā aizies bojā un nesabojās pašu sīpolu.
Stublājus nevajag atstāt klāt, tie ir jānolauž - tas nekas, ja sīpolā paliek bedrīte.
Pēc tam sīpolus dias nedēļas tur istabas temperatūrā un tikai pēc tam noliek vēsumā. Optimālā ilgtermiņa uzglabāšanas temperatūra ir 4-6 grādi, bet nekādā gadījumā siltāka par 9-10 grādiem. Nepareizos glabāšanas apstākļos var attīstīties tripsis, kas sīpolu var sabojāt, izsūcot sulu.
Ja sīpolu nav daudz, tos ziemas laikā var likt papīra tūtās un novietot ledusskapja vissiltākajā plauktā. Jāatceras, ka plastmasas maisiņi gladiolu sīpolu uzglabāšanai nav piemēroti.