Latvijas veikalu plauktus un zemnieku dārzeņu dobes Meksikas gurķis vēl nav sasniedzis, bet gardēži, piemēram, ASV arvien biežāk tirgotājiem taujā pēc "jaunatklātā" dārzeņa. Izrādās, tas ne vien simpātiski izskatās uz šķīvja un lieliski pilda dekotarīvo funkciju, bet tam ir arī savdabīga garša, ko no jauna atklāj avantūristiskākie no gardēžiem. Izrādās, gurķis, kas izskatās pēc arbūza patiesībā tomēr vairāk garšo pēc gurķa, turklāt tam piemīt neliels skābums, kas atgādina citrona garšu. Vidus gurķītim ir mīkstāks par stingrāko mizu, pašu dārzeņa centru pilda mini sēkliņas.
Viens gan ir jāsaka tūlīt - "tehniski" šis gurķis nemaz nav gurķis, jo tas pieder pie citas botāniskās ģints (Melothria), savukārt par gurķiem klasiskā izpratnē uzskata tikai tos augus, kas pieder pie Cucumis Sativus ģints. Līdz ar to šo dārzeni var uzskatīt vien par "goda nosaukuma" gurķi. Audzēt to ir salīdzinoši vienkārši - to ieaudzē no sēkliņām un nākamos gadus tās pašas izsējas un turpina nest ražu.