zaļumi podos
Foto: Shutterstock
Tie ir tikai stereotipi un konservatīvi uzskati, ka gada vēsākajā sezonā jāizmanto tikai kaltēti garšaugi, un ka virtuves mazdārziņu var ierīkot tikai pavasarī un vasarā. Garšaugi podiņos arī tagad lieliski izskatīties un arī itin labi augs jebkurā virtuvē, ja vien par tiem pienācīgi rūpēsies. Turklāt svaigi garšaugi vienmēr ēdienam piestāvēs labāk, nekā kaltētētā veidā.

Klimatiskie apstākļi

Pat vismazākajās virtuvēs atradīsies vieta, kur novietot garšaugus podiņos – tā var būt palodze, plaukts, virtuves virsma, iekarināti plaukti pie sienas vai jebkura cita vieta, kur nav pārlieku liela tumsa, jo augiem patīk gaišas vietas. Tā kā lielākā daļa garšaugu atceļojuši no Vidusjūras reģiona vai siltajām zemēm, tad tiem patiks gaiša un silta vieta, bet tanī pat laikā tai jābūt pasargātai no tiešiem saules stariem un caurvēja. Kas attiecas uz garšaugu laistīšanu, ievēro mērenību un centies tos laistīt vienmērīgi, lai zeme podiņos nebūtu pārāk mitra un arī ne pārlieku sausa, jo garšaugiem nepatīk kontrastaini apstākļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!