Katrs sevis cienīgs virtuves saimnieks, kas virtuvē labprātīgi pavada laiku gastronomisku baudu radīšanā, ir pelnījis ne tikai kvalitatīvus virtuves priekšmetus, bet arī gaumīgu priekšautu. Un tas attiecas, gan uz sievietēm, gan vīriešiem.
Ne tikai, lai nenosmērētos
Ne velti priekšauti bijuši aktuāli arī mūsu senčiem, kad tā piešķiršana sievietei bija īpašs notikums – tas nozīmēja, ka sieviete ir pavarda saimniece un tas bija gods, ko nepacietībā gaidīja katra ēst gatavošanas lietpretēja. Šodien priekšauti vairs nav tik simboliski, tie tiek izmantoti retu reizi, lai drēbes netiktu nosmērētas, taču iepazīstoties ar mūsdienīgajiem priekšautiem, rodas nepārvaram vēlme tos vilkt arī tad, ja ēst gatavošana īsti neļauj nosmērēties. Nu priekšauti ir kļuvuši arī kā pavarda saimnieka rota virtuvē, un vai gardas maltītes pagatavošana nav gana labs iemesls, lai sapostos arī esot virtuvē?