Ak, laimīgie tie, kam mājās ir trauku mazgājamā mašīna, un, kam nav jāsaskaras ar trauku kalnu izlietnē pēc gardajām maltītēm. Un tomēr, lai arī cik ļoti trauku mazgājamās mašīnas atvieglotu mūsu ikdienu, ir svarīgi iegaumēt ''The Kitchn'' un ''Māja&Dārzs'' apkopoto informāciju, par to, ko drīkst un ko tomēr nedrīkst tajā mazgāt.
Čuguna un vara pannas, katli un citi trauki pavisam noteikti zaudēt savu kvalitāti un funkcionalitāti pēc mazgāšanas trauku mazgājamā mašīnā, tāpēc tos vienmēr mazgā ar rokām, maigu lupatiņu vai švammi, un pēc mazgāšanas vienmēr iesmērē ar kādu taukvielu – eļļu, sviestu vai taukiem.
Kvalitatīvi naži un patiesībā jebkuri naži nav pelnījuši atrasties trauku mazgājamā mašīnā, jo tie tāpat ir viegli nomazgājami. Turklāt, tie ar laiku var kļūt trulāki, tāpēc ar nažu mazgāšanu neslinko un vienmēr noslauki tos ar sausu dvieli.