- Vīna korķi
- Karstā līmes pistole
- Magnēti
- Smilšaina augsne
- Augi pēc izvēles (vislabāk derēs sukulenti)
- Nazis (ieteicams izmantot steika nazi ar rievotu asmens galu)
Vispirms izgreb iekšpusi vīna korķiem ar naža palīdzību. Neizgreb tos pilnīgi līdz apakšai, lai pa otru galu nekas neizbirtu cauri. Pietiks, ja korķa iekšpuse paliks aizpildīta aptuveni vienu ceturto daļu no kopējā korķa garuma.
Izmantojot līmes pistoli, pielīmē magnētu katram korķim, lai tos varētu pēc tam piestiprināt pie ledusskapja vai kādas citas virsmas. Ja nevēlies tos piestiprināt ar magnētiem, vari tos iekarināt striķos – tādā gadījumā ir jāizgrebj nelieli caurumi diega ievēršanai.
Ar karotes palīdzību iepildi augsni katrā korķī.
Iespraud katrā korķī izvēlēto augu tā, lai tas stingri turētos un sakne būtu pietiekami dziļi augsnē.
Kad korķi ir iepildīti, vari tos piestiprināt pie ledusskapja vai iekarināt sev vēlamā vietā.
Padoms! Tā kā sukulentiem nav nepieciešama regulāra aplaistīšana, tad tas attiecas arī uz šo dekoru, taču ik pa laikam, kad augsne ir pavisam izžuvusi, ieliec korķus mērcēties kādā ūdens traukā, un pēc tam ļauj liekajam šķidrumam notecēt. Ņem vērā, ka vīna korķi ļoti labi uzsūc mitrumu, tāpēc šajā gadījumā laistīšana būs jāveic retāk, nekā ierasts.