Foto: Publicitātes foto
Ginesa rekordu grāmatā oficiāli iekļauts jauns rekordists – gandrīz 27 gadus vecā Tifānija Otrā (attēlā), kura ir šobrīd pasaulē visvecākais kaķis.

Kā liecina informācija Ginesa rekordu mājaslapā, Tifānija dzimusi 1988. gada 13. martā Sandjego, Kalifornijā, un sešu nedēļu vecumā viņu par 10 dolāriem iegādājās Šarona Vūrhīsa.

Pārrēķinot cilvēku gados, Tifānija ir aptuveni 125 gadus veca, taču dzīvniekam joprojām ir laba redze, dzirde un vispārējā fiziskā kondīcija, taču kaķene cieš no paaugstināta arteriālā spiediena.

Lielākoties Tifānija pārtiek no parastās kaķu barības un lielākoties dzīvo telpās, taču dažreiz iziet arī pastaigās. Saimniece uzsver, ka Tifāniju respektējuši visi viņas suņi, kas kaķenes dzīves laikā vairākkārt mainījušies.

Ar Ginesa rekordu grāmatas pārstāvjiem Šarona sazinājās, kad viņas māsa bija izlasījusi, ka pasaulē vecākā kaķa tituls pieder 1990. gadā dzimušajai Popijai no Anglijas. Māsas nolēma šo netaisnību labot.

Vecākais zināmais kaķis, kāds jebkad dzīvojis uz šīs planētas, bija Krīmpafs no Teksasas, kurš pamanījās nodzīvot 28 gadus un trīs dienas (no 1967. gada 3. augusta līdz 2005. gada 6. augustam).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!