Foto: Shutterstock
Izmērot sunim temperatūru un ieraugot vismaz 38 °C, ne viens vien saimnieks ir kritis panikā un steigšus vedis mīluli pie veterinārārsta.

Izrādās, šādā gadījumā satraukumam nav ne mazākā pamata – dzīvnieks ir pilnīgi vesels. Suņiem atšķirībā no cilvēkiem normāla ķermeņa temperatūra ir robežās no 38 līdz 39,2°C.

Ja temperatūra ir mazāka vai lielāka, vajadzētu sazināties ar veterinārārstu. Ja termometra stabiņš uzslīdējis virs 40°C vai atrodas zem 37,2°C, tā uzskatāma par ārkārtas situāciju.

Visprecīzāk nomērīt ķermeņa temperatūru sunim iespējams rektāli. Par diezgan precīziem atzīstami arī ausīs ievietojamie termometri, kas veidoti speciāli suņa ausīm.

Pieturot termometru, temperatūru var mērīt arī suņa padusē, taču tad rezultātam jāpieskaita 1 grāds. Jāsaprot, ka šis mērījums ir ļoti aptuvens un nav uzskatāms par uzticamu. Protams, nav iespējams novērtēt četrkājainā drauga ķermeņa temperatūru, pieliekot viņam pie deguna pirkstu vai, vēl jo vairāk, pie pieres plaukstu. Turklāt sauss un silts deguns ne vienmēr norāda uz drudzi vai citu veselības problēmu, tāpat mitrs un vēss ne vienmēr liecina, ka dzīvnieks ir pilnīgi vesels.

Avots: www.dogsabout.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!