redīsi dīgsti pavasaris
Foto: Shutterstock
Tā kā redīsi ir vieni no visagrāk sējamiem dārzeņiem, tad tieši tagad ir īstais laiks ķerties pie to sēšanas, lai jau pavisam drīz varētu mieloties ar kraukšķīgiem un sulīgiem redīsiem. Kas jāievēro, sējot redīsus, lai tie būtu sulīgi un kraukšķīgi?

Kad ir īstais sēšanas laiks?

Redīsi tik tiešām ir aukstumizturīgi dārzeņi, tāpēc tos sēt siltumnīcā var uzreiz, kā nokusis sniegs un zemes ir sasilusi 2-3 cm dziļumā. Redīsu sēklas dīgst jau +2…+3 °C temperatūrā, tās pacieš salnas līdz pat -3 °C, tāpēc tagad varam droši ļauties sēšanas darbiem un ļaut dīgt redīsiem siltumnīcā. Pierādīts, ka, jo siltākā laikā tiek audzēti redīsi, jo sīvāka un rūgtāka pēc tam ir garša, tāpēc tie jāaudzē uzreiz, kā nokusis sniegs, lai tie būtu sulīgi un kraukšķīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!