Laukos mājdzīvnieku attārpošanai diezgan bieži nepievērš vajadzīgo uzmanību. Vai pilsētniekiem, tur ciemojoties vieniem vai kopā ar savu kaķi vai suni, būtu jāsatraucas par iespējamu inficēšanos ar parazītiem?

"Laukos pie maniem vecākiem ir kaķis, kuram ir lielas problēmas ar tārpiem. Viņš ir vecs, tādēļ ārstēšanai īsti nepadodas. Vai mums kaut kas ir jādara profilaktiski pēc ciemošanās reizēm pie vecākiem?" portālam "MansDraugs.lv" jautāja lasītāja.

"Šis kaķis laiku pa laikam tiek ielaists mājā paēst, pasildīties, viņš nāk klāt un pieglaužas. Viņu, protams, dzen prom, bet pilnīgi, ja tā var izteikties, neitralizēt dzīvnieku nav iespējams. Pēdējo reizi, kad bijām ciemos, vīram veterinārajā aptiekā teica, ka mums visiem, atgriežoties Rīgā, noteikti vajag lietot prettārpu zāles. Bet es, godīgi sakot, galīgi par to aizmirsu un tā arī neko neizdarījām. Vai tiešām tik liels risks dabūt tārpus? Un, kā ar mūsu kaķi? Viņš arī bija mums līdzi, tur ciemojās. Vai viņam arī vajadzētu kādu profilaktisku prettārpu drapi? Vēlos saprast, vai mums visiem kas jādara pēc šādām ciemošanās reizēm?"

Atbildi sniedza veterinārārste Zane Kalniņa: "Iespēju invadēties ar parazītiem pilnībā izslēgt, protams, nevar, bet, ja ievēro elementāro higiēnu, problēmām nevajadzētu būt. Kaķi gan labāk lieku reizi attārpot, jo dzīvnieks, sevi kopjot, var vieglāk invadēties ar parazītiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!