Zooveikalos parādījies jauns produkts ar mulsinošu nosaukumu – suņu alus. Tas iepakots tādās pašās pudelēs un skārdenēs kā cilvēkiem domātais alkoholiskais dzēriens. "Mansdraugs.lv" jautāja veterinārārstam Abubakaram Gasanhanovam, kas ir suņu alus sastāvā un vai šis dzēriens nav kaitīgs mājas mīluļa veselībai.

Daudzi saimnieki savus četrkājainos mīluļus uzskata par pilnvērtīgiem ģimenes locekļiem, dalās ar tiem priekos un bēdās. Aizrautīgi vērojot hokeja vai futbola spēli televizora ekrānā, ne viens vien stiprā dzimuma pārstāvis ir pacienājis suni ar īstu alu – kā vīrs vīru. Cilvēkam šķiet, ja kaut kas sagādā labsajūtu pašam, automātiski sagādās to arī dzīvniekam. 

Daudziem suņiem alus tiešām garšo. "Alkohols, protams, dzīvniekiem ir ļoti kaitīgs un to nevajadzētu dot," uzsver Dr. Beinerta klīnikas veterinārārsts Abubakars Gasanhanovs. "Tā vietā labāk palutināt mīluli ar kādu viņam piemērotu našķi vai speciālo suņu alu, kas ir bezalkoholisks dzēriens."

Suņu alus galvenās sastāvdaļas ir ūdens, liellopu vai vistas gaļas ekstrakts un miežu iesala ekstrakts, tādēļ tam ir īstam alum līdzīga smarža. Tas satur B grupas vitamīnus un minerālvielas. Dzēriens nav gāzēts, tādēļ gremošanas trakta darbības traucējumiem nevajadzētu rasties. "Suņu alus būtībā ir vitamīniem un minerālvielām bagātināts buljons, tādēļ mīlulim to droši var dot," piebilst veterinārārsts.

Protams, arī šajā gadījumā jāatceras vecumvecā paruna: viss ir labs, kas tiek lietots ar mēru. Lielam sunim dienā pietiek ar pudeli (330 ml), bet mazākam – ar nelielu glāzi dzēriena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!