Regulāri gatavojot un izmantojot plīts virsmas priekšrocības, agri vai vēlu uz tās parādās piedegušu ēdienu traipi un citi nosēdumi, kas nav nomazgājami ar mitru lupatiņu. Tas pats attiecas arī uz plīts degļiem, kas ar laiku apaug ar biezu kārtu, un pat uz tīras plīts virsmas izskatās nepievilcīgi. Portāls msn.com piedāvā risinājumu ar mājās bieži sastopama līdzekļa izmantošanu, tāpēc šo paņēmienu vērts izmēģināt arī mums.
Pirms ķeries klāt pie berzēšanas un tīrīšanas darbiem, vispirms jāļauj plītij pilnībā atdzist pēc tās izmantošanas. Gāzes plītij jānoņem režģis, bet degļu spoles jāpagriež tā, lai tīrīšanas līdzeklis nenonāktu degļa caurumos.
Vispirms tīrīšana jāsāk ar remdena ūdens un trauku ziepju sajaukšanu. Samitrini ar šķīdumu drāniņu vai sūkli un nomazgā ar to degļus. Elektriskajai plītij vajadzētu uzmanīt ligzdas, lai tur nenonāktu mitrums, tāpēc vajadzētu izmantot viegli mitru lupatu.
Pēc tam, kad degļi ir samitrināti un vieglāk notīrāmie traipi ir novērsti, jāņem talkā kāds papildus līdzeklis, šajā gadījumā – dzeramā soda. Sajauc traukā dzeramo sodu un pavisam nedaudz ūdens, lai izveidojas pastai līdzīga masa. Iesmērē degļus ar pastu un ļauj tai ievilkties vismaz 20 minūtes. Tas palīdzēs atlipt piedegumam un padarīs vieglāk notīrāmus netīrumus.
Pēc tam ar siltu ūdeni nomazgā degļus. Ar šo pašu pastu ļoti labi var notīrīt arī apsūbējušo plīts režģi.
Pēc tīrīšanas noteikti jānosusina degļi ar papīra salveti, citādi tie ļoti ātri radīs jaunus nosēdumus.
Noderīgi!
Lai tīrīšana nebūtu jāveic tik bieži, ikdienā vari izsmidzināt uz degļiem etiķi, ļaut tam kādu brīdi ievilkties un tad nosusināt ar papīra dvieli vai sausu lupatiņu. Etiķis aizkavē nosēdumu rašanos, tāpēc to var izmantot ikdienas plīts virsmas tīrīšanā.