lieldienas olas diedzēšana
Foto: Shutterstock

Tuvojoties Lieldienām, jau laikus varat izveidot skaistu galda dekoru, proti, sadiedzēt tukšajās olu čaumalās dažādus zaļumus, piemēram, brokoļus, kviešus, sinepes, redīsus un citus uzturvērtībām bagātus dīgstus, iesaka "Latgales Laiks". Tam būs nepieciešams vesels olu iepakojums, dažādas sēklas diedzēšanai un augsne, piemēram, kūdras substrāts.

Ar asa naža palīdzību nogriež olai cepurīti tās šaurākajā galā un izlej olu kādā traukā. Olas var izmantot ēdienu pagatavošanā, piemēram, uzcept kārtīgu olu kulteni. Tukšās čaulas izskalo ar ūdeni un applaucē ar verdošu ūdeni. Saliek olu trauciņus atpakaļ olu kastē un ļauj pilnībā nožūt no visām pusēm. Ar īlenu izdur olas čaulas apakšā nelielu caurumu drenāžai. Lai čaumala nesaplaisātu, duršanas brīdī tai apakšā paklāj mīkstu dvieli.

Čaumalas pilda ar augsni līdz malai un samitrina. Liek augsnē sēklas, taču jāraugās, lai nav par dziļu vai seklu. Augsnei regulāri jābūt mitrai, vislabāk tās laistīt ar pulverizatora palīdzību, nedrīkst olas pludināt.

Jau pēc nedēļas olu čaulas rotās skaists zelmenis, kas ne tikai dekoratīvi izskatīsies, bet arī lietojams uzturā kā lielisks vitamīnu avots.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!