Agrāk grupas "Jumprava" mūziķim Aigaram Grāveram uz ielas nāca klāt cilvēki un slavēja par to, cik viņš skaisti dzied. Tagad nāk klāt un saka: "Labdien, māksliniek, cik jums skaists suns!" Raženā auguma suņu puikas vārds ir Alfons, vēsta "LTV 1" raidījums "Ķepa uz sirds".

Lai gan no skata šis suņu puika ir visai iespaidīgs, saimnieki – mūziķis Aigars Grāvers un viņa sieva režisore Aija Strazdiņa viņu sauc par draudzīgāko suni pasaulē.

Skatoties uz Alfonu, grūti iedomāties, ka šis milzīgais suns ir vēl tikai kucēns. Bet tādi viņi ir – lepnie un majestātiskie īru vilki, vieni no pasaulē lielākajiem suņiem. Skaustā īru vilks vidēji ir 86 cm augsts, bet nereti šie suņi sasniedz gandrīz metra augstumu. Savukārt dzīvnieka aptuvenais svars ir no 55 līdz 60 kg. Latvijā tie sastopami ļoti mazā skaitā.

Īru vilku suņa iegāde bijusi Aijas Strazdiņas ideja. Bērnībā viņa ievērojusi kundzīti, kura pastaigājas ar šādu suni. Kundzīte augumā bijusi vien mazliet augstāka par raženo dzīvnieku. "Tas pats par sevi bija šausmīgi fascinējoši. Otrkārt, tas, ka kundzīte suni nevarētu noturēt, bija pilnīgi skaidrs, tur vispār nebūtu variantu. Bet tas suns bija tik mierīgs. Reizēm uz viņu uzrēja kaut kādi garāmejoši kvekšķi, bet viņš bija pilnīgi mierīgs, stāvēja tam pāri. Un es domāju – ārprāts, kas par suni!" atceras Aija Strazdiņa. Tā nu viņa beidzot īstenojusi bērnības sapni, iegādājoties majestātisko un nosvērto dzīvnieku.

Priekš kucēna Alfonam ir visai branga apetīte. Mēnesī viņš notiesā trīs lielos maisus ar sauso barību, un tas ir fakts, ar ko būs jārēķinās ikvienam īru vilku suņa īpašniekam.

Alfons esot palaidnis, jo pa kluso mēdzot panašķoties ar kārumiem no saimnieku galda. No rīta Aigars taisot dēlam sviestmaizes, ko dēlam ņemt līdzi uz skolu. Bieži vien gadoties tā, ka uz mirkli pagriežas un – sviestmaize nez kur pazudusi! Bet, vai tad suns vainīgs, ka galds ir viņa deguna augstumā un uz tā ir kaut kas garšīgs?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!