Foto: DELFI
Pie Ķīpsalas izstāžu halles šorīt gaidīja gara cilvēku rinda. Gan lieli, gan mazi skatītāji bija ieradušies uz starptautiskās mājdzīvnieku izstādes "PetExpo 2015" atklāšanu, lai apskatītu simtiem dažādu mājas mīluļu. Apmeklētāju acis priecēja arī Latvijā neredzēti un eksotiski dzīvnieki un pat kukaiņi.

"PetExpo 2015" var apskatīt aptuveni 3000 suņus no 14 valstīm, kuri pārstāv 210 dažādas šķirnes. Lieli un mazi, garspalvaini, īsspalvaini un asspalvaini, mājas sargi, mednieki, kompanjoni un labi ģimenes draugi – tik dažādi ir izstādē redzamie suņi.

Dalībnieku vidū ir Shapendūss un Maljorkas buldogs, turklāt tie nebūt nav paši eksotiskākie.

Suņumīļi var ne tikai iepazīties ar Latvijā vēl neredzētu šķirņu suņiem, bet arī vērot apmācību paraugdemonstrējumus, suņu modes šovu,cirka trikus un citas aktivitātes.

Savukārt otrā izstāžu zālē sapulcējušies aptuveni 300 lieli un mazi, garspalvaini, īsspalvaini un arī bezspalvaini kaķi no tuvām un tālām valstīm.

Svētdien, 22. martā, tiks apbalvoti arī Latvijas Felinoloģiskās asociācijas "Felimurs" 2014. gada labākie izstāžu dalībnieki, kuri visu gadu uzcītīgi vākuši titulus un punktus. Balvas tiks pasniegtas šādās nominācijās: labākā audzētava, labākais kaķēns, labākais juniors, labākais kastrāts un labākais pieaugušais kaķis.

Šogad izstādē pirmo reizi piedalās posmkāju zoodārzs "Insektariumas" no Lietuvas, kas apmeklētājiem piedāvā aplūkot putnu zirnekļus, no kuriem daži ir pat apakštasītes lielumā, dažādus prusakus, daudzkājus, skorpionus, kā arī mazāk baisos zarkukaiņus un dievlūdzējus.

Izstādē apskatāmi arī dažādi mazi mājas mīluļi, kā truši un šinšilas. Daudzi apmelkētāji apstājas pie ... vistu stenda, kur ir redzamas ļoti pārsteidzošas klukstētājas, piemēram, baltās zīda vistas, kuras arī pieaugušas izskatās pūkainas kā cāļi.

Izstāde "PetExpo 2015" būs atvērta vēl tikai svētdien, 22. martā, sākot no 11.00 līdz 16.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!