Foto: Vida Press
Šai jaunajai lapsai atšķirībā no cilvēkbērniem neviens nav mācījis, ka ar ēdienu spēlēties nedrīkst, tādēļ tā absolūtā sajūsmā lēkā, mētājot gaisā savu tikko notverto medījumu, vēsta "Vida Press".

Lapsēns, kuram ir aptuveni seši mēneši, tobrīd bija vairāk ieinteresēts spēlēties ar notverto peli, nekā to apēst, jo meta to gaisā un ķēra atkal un atkal.

Fotogrāfam Vladislavam Kamenskim izdevies notvert šo interesanto mirkli laikā, kad viņš vērojis un fotografējis lapsu saimi.

41 gadu vecais vīrietis no Monreālas, pilsētas Kanādas dienvidaustrumos, saka: "Lapsēns bija tik ļoti koncentrējies un priecīgs, rotaļājoties ar peli, kādi var būt vienīgi mazuļi."

Viņš stāsta, ka redzējis lapsas ar medījumu ļoti daudzas reizes, taču līdz šim viņam ne reizi nav gadījies ieraudzīt tik rotaļīgu kūmiņu.

"Biju ārkārtīgi priecīgs, ka kļuvu par liecinieku šādai lapsas uzvedībai un man izdevās to iemūžināt fotogrāfijās. Tas notika Baučervillas Nacionālajā parkā, kas atrodas Kanādā. Lapsēns spēlējās ar peli aptuveni piecpadsmit minūtes, līdz viņu iztraucēja otrs tāda paša vecuma rudas astes īpašnieks, kurš vēlējās pievienoties rotaļai."

Fotogrāfs piemetina, ka fotogrāfijās redzamais lapsēns ir aptuveni sešus mēnešus vecs un joprojām atkarīgs no saviem vecākiem. Mazais kūmiņš ir lapsu saimes loceklis, kuru Kamenskis novērojis un fotografējis jau vairākus mēnešus.

"Kamēr lapsēns spēlējās ar nomedīto grauzēju, sviežot to gaisā un cenšoties noķert, turpat bija vēl viens lapsu mazulis, kurš ar interesi vēroja rotaļu. Vienā brīdī tas piesteidzās lapsēnam, kurš bija aizrāvies ar rotaļāšanos, paķēra peli un aizlaidās, nozūdot "no skatuves". Otrs kūmiņš tam sekoja, un abi pazuda aiz kokiem. Kādu pusstundu uzkavējos, gaidot, ka varbūt tie atgriezīsies, tomēr tas nenotika."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!