<a rel="cc:attributionURL" href="https://www.flickr.com/photos/suziesfarm/">Suzie's Farm</a> / <a rel="license" href="https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0/">cc</a>
Lai arī tie nedaudz atgādina puķuzirnīšus, patiesībā šie zaļumi ir ļoti vērtīgs vitamīnu avots. Tā kā zirņu dīgsti sparīgi aug tieši tagad, ir laiks ieviest tos arī savā virtuves mazdārziņā, lai palutinātu pavasara nogurdināto organismu.

Sulīgi zaļie dīgsti jau izskatās ļoti spēcīgi un enerģiski, un tādi būsim arī mēs, ja maltīti papildināsim ar šiem svaigajiem zaļumiem. Pēc garšas šie dīgsti izceļas ar kraukšķīgumu, atgādinot bērnībā tikko plūktās zaļo zirnīšu pākstis. Tieši tāpēc tie ļoti garšo bērniem un tādu prieku nudien nevajadzētu liegt nevienam, vēl pie tam tāpēc, ka tie ir ļoti veselīgi. Dīgsti ir bagāti ar olbaltumvielām, ogļhidrātiem, A, B, C un E grupas vitamīniem, tajos ir arī vielas, kas palīdz organismam cīnīties pret brīvajiem radikāļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!