Nepieciešams:
- Audums
- Kartupeļu ciete
- Žalūzijas mehānisms
- Gludeklis
- Šujmašīna
- Karstā līmes pistole
- Bļoda
Vispirms pietiekami lielā bļodā, kur ietilps audums, ieber aptuveni 12 ēdamkarotes kartupeļu cietes un pielej glāzi auksta ūdens. Kārtīgi samaisi šo masu, lai izveidojas biezs klīsteris. Lai masa tiktu šķidrināta, pamazām lej tai klāt karstu ūdeni un maisi, lai neizveidotos kunkuļi. Kopumā būs nepieciešamas aptuveni četras glāzes karsta ūdens, taču pēc vajadzības to var pievienot arī vairāk. Galvenais, lai masa beigās būtu līdzīga skābā krējuma konsistencei.
Kad masa izveidota, tajā var mērcēt audumu. Mīci audumu tā, lai tas pēc iespējas vienmērīgāk noklātos ar šķidrumu un samitrinātos. Kad audums ir pilnībā samitrinājies, nospied lieko šķidrumu nost.
Samitrināto un no liekā mitruma nospiesto audumu ietin sausā dvielī, lai liekais mitrums tajā uzsūktos. Kad tas izdarīts un audums ir kļuvis viegli mitrs, jāpievēršas auduma iestīvināšanai.
Lai rullo žalūzija būtu stingra, audums jāgludina ar karstu gludekli. Gadījumā, ja gludeklis būs pārāk vēss, tas lips pie auduma. Gludināšanā svarīgi ievērot gludekļa kustību vienā virzienā, lai neveidotos krokas.
Ja nepieciešams apstrādāt auduma malas, tad nogriez tās ar lineāla un plāno šķērīšu vai šķēru palīdzību, un pēc tam apšuj malas.
Atloki auduma apakšpusē 5 cm gabalu un nošuj to, atstājot atvērtus galus, lai varētu spraugā ievērt līsti. Izveidotajā nošuvē iever līsti.
Auduma augšējo daļu ar karsto līmi piestiprina pie žalūzijas mehānisma caurules. Kad tas izdarīts, mehānismu piestiprina pie sienas vai loga.