Foto: Vida Press
Šim mazajam, piemīlīgajam cukuroposumam jeb cukurvāverei veikta ķirurģiska operācija, lai tas pēc lūzuma atkal varētu stabili stāvēt uz visām četrām kājām. Dakterei nācies likt lietā izdomu, jo nav bijis tik maza stienīša, kāds vajadzīgs smalkā augšstilba kaula sastiprināšanai, vēsta "Vida Press".

Mazo somaini, kurš sver nieka 32 gramus, pie ārsta nogādāja kāds cilvēks, kurš pamanīja, ka viena zvēriņa kāja neveikli karājas.

Cukuroposums tika uzņemts Arkas dzīvnieku slimnīcā Austrālijas pilsētā Dārvinā, kur veterinārārste Sāra Vanderstelta veica viņam operāciju.

Viņa saka: "Tā laikam bija smalkākā ortopēdiskā operācija, ko jebkad esmu veikusi. Dzīvnieciņa augšstilba kauls bija tā salūzis, ka nācās to sastiprināt, izmantojot stienīti. Mums nemaz nebija tik maza stienīša, kāds nepieciešams, tādēļ improvizējām, izmantojot posmu no adatas, ko lieto spinālajai anestēzijai."

Stienītis būs jāizņem pēc dažām nedēļām, jo, tā kā cukurvāvere ir jauna un tās kauliņi ir mīksti, lūzumam vajadzētu āri sadzīt.

Veterinārārste stāsta, ka operācija bija jāveic ļoti ātri cukuroposuma nelielā izmēra dēļ.

"Ja dzīvnieks ir tik maziņš, ķirurģiskas operācijas laikā ļoti strauji pazeminās tā ķermeņa temperatūra, kas ir ļoti bīstami dzīvībai. Līdz ar to operācija ilga vien 15 minūtes."

Kad kājiņa būs sadzijusi, jaunais cukuroposums tiks nogādāts atpakaļ savvaļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!