Garšaugi uz palodzes vai virtuves galda nu jau aug bez īpašas piepūles, tomēr nelielie garšaugu stādi var iznīkt un pāragri noslēgt vitamīnu ražu, ja par tiem nepienācīgi rūpēsimies. Portālā housebeautiful.com apkopotas biežāk pieļautās kļūdas garšaugu audzēšanai telpās, un tās būtu vērts uzklausīt katram svaigo vitamīnu audzētājam.
Laistīšana
Protams, ikviens garšaugs mīl ūdeni, un tas ir nepieciešams sulīgai ražai, tomēr pārlaistīšana veicina sakņu pūšanu, kā rezultātā garšaugu augšanas mūžs būs krietni vien īsāks. Neatkarīgi no tā, vai garšaugi stādi ir iegādāti veikalā jau izaudzēti vai tie ir pašu audzēti, pārlaistīšana nevienā gadījumā nav vēlama. Raugies, lai augsne būtu mitra, bet ne slapja, taču vēl labāk būs tad, ja podiņa vai trauka apakšā novietots paliktnis, kur uzkrāties liekajam ūdenim. Laistīšana jāveic tad, kad augsne ir kļuvusi sausa, ļaujot augam uzņemt mitrumu un tikai tad nodrošinot ar jaunām barības vielām, turklāt to vislabāk darīt no rīta. Laistīšanā būtu jāņem vērā arī tas, ka vairumam garšaugu nepieciešams ūdens ne tikai pie saknēm, bet arī uz lapām. Tas nozīmē, ka stādus nepieciešams apsmidzināt ar ūdeni.