Lai gan Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Lienei Dambiņai daudz spēka, pacietības un laika prasa gan viņas trīs dēli, gan daudzie Bērnu slimnīcā nonākušie bērni, pirms gada kuplajai ģimenītei pievienojies vēl viens ģimenes loceklis – suns Rafiks. Pie Dambiņu ģimenes viesojās "LTV 1" raidījums "Ķepa uz sirds".

Liene atzīst, ka bieži ļaujas pārsteigumiem, jo tas ir veids, kā padarīt dzīvi interesantāku. Kā pārsteigums Dambiņu ģimenē ienāca arī Rafiks. Suņuku kādā rītā Liene ieraudzījusi pie mājas, guļot puķu dobē.

"Skaidrs, ka mēs nekādu suni negribējām. Es vispār ļoti negribēju suni, jo, saprotot to atbildību un to, kas nāk komplektā, un ka ar trijiem puikām tomēr jau ir tā – dažreiz tiek, dažreiz netiek galā. Un tad iedomāties, ka tur vēl ir suns pa vidu, kuram ir jāvelta laiks, ar kuru jānodarbojas, un visā šajā virpulī kaut kā viņam ir jāatrod vieta... Bet rezultātā ir tā, ka ir tikai foršāk kļuvis."

Rafiks vārdu guvis, pateicoties slavenajam spāņu tenisistam Rafaelam Nadalam, un, izrādās, ir izcili labi audzināts suns, kas nevis rada papildus rūpes, bet pat pieskata bērnus.

"Būtu tiešām ļoti interesanti, ja būtu iespēja ieskatīties, kāda ir bijusi Rafika iepriekšējā pieredze – kur viņš ir dzīvojis, vai viņam ir bijuši saimnieki, kādi ir bijuši saimnieki, jo tomēr tā saskarsme, cik viņš ir draudzīgs un sirsnīgs ar bērniem... Mums gribētos domāt, ka viņam ir bijusi pieredze ar maziem bērniem mājās, kopā dzīvojot.

Bet atkal vēl viena lieta, ko mēs redzam uzreiz, ka ļoti iespējams, ka viņš nav no pilsētas, jo viņš nebaidās no mašīnām. Viņš ir nu tik saprātīgs visādā ziņā, es pat varētu teikt – labi audzināts iepriekš acīmredzot, jo tomēr ar tādu smalkjūtību uzvedas – nekad viņš neko nediedelē un ir ļoti ļoti klausīgs, mierīgs un nosvērts."

Liene atzīst, ka suns padarījis ģimenes attiecības vēl mīļākas un sirsnīgākas. "Noteikti ir mājās papildu sirsnība, jo tiešām viņš ir bezgala sirsnīgs sunītis un arī mums visiem tā attieksme pret viņu un tādas kopīgās mūsu rūpes, jo īstenībā katrs, pat Kārlis mazais, ir kaut kā iesaistīts suņa aprūpē – tas gan tā jocīgi varbūt skan, jo tas tiešām ir drīzāk prieks, nekā pienākums."

Rafika saimniece arī uzskata, ka nevis viņi devuši sunītim otru iespēju jaunās mājās, bet, ka tieši Rafiks īstajā brīdī izvēlējies ienākt viņu ģimenē.

"Par to otru iespēju es varbūt mazāk domju, jo arī, kad cilvēki saka: "Nu kā viņam paveicās!", es atkal to uztveru absolūti otrādi – kā mums paveicās! Jo kaut kādā brīdī mēs līdz tam sunim noteikti būtu nonākuši. Dzīvnieks arī no audzināšanas viedokļa, man liekas, ir ļoti laba lieta mājās – ka tev ir dzīvnieks, ka tev ir pa viņu jārūpējas, tu esi atbildīgs, tu iemācies domāt par kādu vēl un rūpēties par vēl kādu... Un tādā ziņā man liekas, ka mums šausmīgi paveicās, jo – tik saprātīgs, jauks, gudrs un uzticams, jo viņš ļoti sargā mazo puiku."

Mazais puika paziņām bija stāstījis, ka viņiem ir suns kruncītis. Un tie bija sapratuši, ka tas ir smalkas, dārgas un retas šķirnes suns. Pat meklējuši internetā, kādi tie tādi suņi kruncīši izskatās. Kad beidzot ieraudzījuši izslavēto Rafiku, protams, uzreiz sapratuši, ka noticis komisks pārpratums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!