Foto: no biedrības "Trīnīte".
"Saņēmām izmisīgu palīgā saucienu kādam runčukam no Ulbrokas kapiem. Runčuks bija sekojis kādai sievietei caur kapu kopiņām un, tuvāk pienākot, sācis izmisīgi ņaudēt. Ja tā to var nosaukt, jo runčuka balss ir ķērcoša un aizsmakusi. Tāda tā, visticamāk, kļuvusi no izmisīgas saukšanas pēc palīdzības," vēstulē portālam "MansDraugs.lv" raksta dzīvnieku aizsardzības biedrības "Trīnīte" vadītāja Elēna Hazova.

"Kaut viņš bija ļoti, ļoti, ļoti novārdzis, runčuks sievietei burtiski "iekrampējās" klēpī – maigi, bez nagiem cieši pieplaka tam, lai tikai viņu neatstātu tur. Viņš apzinājās, ka šī sieviete viņam ir vienīgā iespēja izdzīvot.

Šo kaķīti nevar apmānīt, noliekot ēdienu un tikmēr aizejot. Viņš pat, esot badā, atsakās no ēdiena, lai tikai paliktu cilvēkam klēpī. Viņu droši vien tā kāds ir pametis – atstājis kādu kumosu un, kamēr runčuks ēdis, pazudis.

Šī sieviete bija viņa sargeņģelis, viņa glābējs. Un tas tik tiešām jāsaprot burtiski. Runčuka organisms bija pilnībā izsmēlis savas rezerves, kažociņš bija pilns ar utīm, protams, bija arī blusas un ērces.

Asins analīze liecina, ka viņam ir pasliktināti nieru rādītāji. Runčuks čurāja, kur pats sēdēja. Kopumā situācija bija ļoti smaga. Grūti teikt, vai aiz sāpēm vai bija jau padevies, bet runčuks nemaz negribēja ēst. Tikai ar lielu pierunāšanu izdevās panāk, ka viņš kaut ko ieēd.

Sieviete runčuku nokristīja par Arnoldiņu. Sakām lielu paldies šai sievietei un veterinārārstei Santai Timmai, kuras sniedza pirmo palīdzīgo roku runčukam. Varam tikai ar šausmām iedomāties, cik grūti ir izdzīvot slimam un bez ēdiena, cik daudz ciešanu šis kaķītis ir pārdzīvojis... Brīnumainā kārtā Arnoldiņš ir izdzīvojis un sagaidījis pavasari, kad cilvēki sāk biežāk apmeklēt kapiņus.

Foto: no biedrības "Trīnīte".
Nu ir pagājušas pāris dienas, un Arnoldiņš ir "atdzīvojies". Tas noteikti lielā mērā ir antibiotiku nopelns. Šīs dienas, kaķītim atrodoties veterinārās klīnikas stacionārā, ir notikušas fantastiskas pārmaiņas. Arnoldiņš sāka iet uz kastīti un negausīgi ēst, nē, pat rīt, jo ēdiens no trauciņa pazūd dažu sekunžu laikā, lielos kampienos. Un tas mīļums, tā murrāšana – viņš pilnīgi medī cilvēka skatienu. Ļoti intensīvi cenšas attaisīt būrīša durtiņas. Viņš ir noticējis sev un labajam, kas ar viņu noticis. Runčuks tagad tik ļoti grib dzīvot.

Nu jau Arnoldiņa veselības stāvoklis ir pietiekami labs, lai viņu varētu kastrēt. Operācija nozīmēta otrdien, 2. jūnijā, un pēc tam Arnoldiņš varēs doties uz pagaidu mājām, pilnai laimei – uz īstām mājām. Pametot klīniku, mums ir jānomaksā rēķins par dienām, ko runčuks tur pavadījis. Laika ir pavisam, pavisam maz. Lūdzu, ja vari, palīdzi mums, ziedojot kaut nelielu summu! 

Foto: no biedrības "Trīnīte".
Ja kāds grib Arnoldiņu apciemot un palutināt viņu ar kādu konserviņu vai varbūt pat vest runčuku mājās, tad viņš būs ļoti ļoti priecīgs jūs satikt klīnikā "Ikaross", Bolderājā.

Kopējais rēķins, kas jāmaksā par klīnikā pavadīto laiku, ir aptuveni 117 eiro (stacionārs, kastrācija un kažoka sakopšana). 

Arnoldiņa kažociņš ir šausmīgā stāvoklī – gan netīrs, gan savēlies. Tāpēc tas 2. jūnijā tiks pilnībā apcirpts, lai no jauna augtu skaists un kupls.

Pašlaik Arnoldiņš, kurš tik ļoti alkst pēc mīloša saimnieka, meklē mājas. Viņš ir aptuveni piecus gadus vecs runčuks. Viņam turpmāko mūžu būs jālieto speciāla ārstnieciskā barība nierēm, bet visādi citādi viņš ir vesels un ārkārtīgi mīlīgs kaķis."

ZIEDOJUMU KONTS:
Dzīvnieku aizsardzības biedrība "Trīnīte"
AS SEB BANKA
LV40UNLA0050018620445
Reģ. Nr.40008190018
SWIFT kods: UNLALV2X
Mērķis – Arnoldiņam

Ziedojumiem no ārzemēm caur "Pay Pal" piesaistītais e-pasts: biedriba.trinite@gmail.com

ZIEDOJUMU KASTĪTE: SIA "Agroserviss Valmiera" veikalā Mūrmuižas iela 15, Valmiera.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!