Foto: Kadrs no video
Dzīvnieki nebeidz pārsteigt. Saimnieks Gregs nofilmējis, kā viņa kaķis palīdz viņa vecajam, neredzīgajam suņukam tikt līdz mājām un izvairīties no dažādiem ceļā esošiem šķēršļiem, kopš pūdelis zaudējis redzi. Video sociālajos tīklos īsā laikā iemantojis lielu popularitāti.

Suns, neskatoties uz to, ka neredz, ļoti ātri un pārliecināti tipina pa ielu, taču ieņemtā trajektorija acīm redzami virzās nost no ceļa, taisni uz malā stāvošu automašīnu. Kaķis, pieskrienot klāt un ar savu ķermeni maigi pagrūžot četrkājaino draugu, mēģina viņu dabūt uz pareizajām "sliedēm".

Neskatoties uz kaķa centieniem, suņuks spītīgi cenšas nenovirzīties no ieņemtā kursa. Kad viņš pieiet bīstami tuvu automašīnas ritenim, kaķis veikli kā čūska ieslīd starp to un suni, gluži kā mīksts spilvens novēršot sadursmi.

Kaķi neviens nav speciāli apmācījis vadīt savu veco, acu gaismu zaudējušo draugu. Viņš pats sācis katru dienu doties sunim līdzi pastaigā, lai palīdzētu orientēties un neuzskriet kādam šķērslim. Vai, redzot ko tādu, kāds vēl var apgalvot, ka dzīvnieki neko daudz nesaprot un viņiem nepiemīt iejūtība?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!