Foto: Kadrs no video

Inovatīvais franču fotogrāfs Ksavjers Hūberts- Briē (Xavier Hubert-Brierre) kopā ar sievu aizceļoja uz Gabonu un vairākās vietās, kur parasti uzturas savvaļas dzīvnieki, novietoja lielu spoguli tā, lai zvēri, ejot garām, ieraudzītu tajā savu atspulgu.

Savvaļas dzīvnieku reakcijas, ko Ksavjeram izdevās nofilmēt, ir pārsteidzošas.

Leopards pieiet spogulim pavisam tuvu un, atbalstījies pret to ar priekšķepām, sāk laizīt savu spoguļattēlu. Kas to lai zina, ko zvērs tobrīd domā, bet viens ir skaidrs – viņam patīk tas, ko viņš redz. Kāds cits leopards savam spoguļattēlam piesardzīgi cenšas pielavīties no slēpņa.

Milzīgs gorilla, šķiet, domā, ka viņam pretī raugās cits sugas brālis, tādēļ spēji metas spogulim virsū. Ar savām varenajām ķetnām spoguļa priekšā demonstratīvi sit pa zemi, mēģinot nevēlamo "svešinieku" aizbiedēt.

Šimpanzes arī sākumā reaģē visai agresīvi, bet ar laiku savus spoguļattēlus sāk uztvert ļoti mierīgi. Pieiet spogulim pavisam tuvu klāt, ieinteresēti pēta savu atspulgu un pieskaras tam.

Viena pērtiķa uzvedība ir pavisam jokaina – viņš pieiet spogulim un pagriež pret to savu dibenu, it kā cenšoties apskatīt savu ķermeņa daļu, ko agrāk nav varējis redzēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!